Főétel

Főétel

Paradicsom leves zablisztes gombóccal ( gluténmentes, vegán )

Paradicsom leves zablisztes gombóccal ( gluténmentes, vegán )

Nálam zablisztes gombóc készült, de akár főzhetünk bele gluténmentes kis kocka tésztát is. Én azért jobban szeretem ezt a változatot.

Hozzávalók:

- cukormentes paradicsomlé

- bazsalikom

- só

- sómentes vegeta

- 1 közepes fej vöröshagyma

- édesítő  ( elhagyható )

- őrölt pirospaprika

- rizsliszt

- kókuszolaj

Elkészítés:

A rántás alappal kezdünk, tehát kevés kókuszolajat felteszünk, majd hozzáadjuk a rizslisztet. Folyamatos kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt pirospaprikával, felöntjük vízzel felengedett paradicsomlével és visszatesszük a tűzre. Fűszerezzük, ha van egész bazsalikomunk, akkor használjunk azt. Egy közepes fej vöröshagymát hámozzunk meg és egészben tegyük a levesbe. Mikor forr, szaggassuk bele a gombócokat, de előtte a hagymát vegyük ki belőle.  Amennyiben szeretnénk édesíteni, adjunk hozzá kevés édesítőt is.  

Gombóc:

- gluténmentes zabliszt

- langyos víz

- só

- olvasztott kókuszolaj

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a sóval, kevés olvasztott kókuszolajjal. Attól függően adagoljuk hozzá a vizet, hogy mennyire szeretnénk keményre a gombócokat. Ha nokedli szaggatóval szeretnénk beleszaggatni a levesbe, akkor lágyabb tésztát készítsünk. Ha kanállal szaggatnánk, akkor nyugodtan lehet tömörebb állagot választani.

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image