Nálam zablisztes gombóc készült, de akár főzhetünk bele gluténmentes kis kocka tésztát is. Én azért jobban szeretem ezt a változatot.
Hozzávalók:
- cukormentes paradicsomlé
- bazsalikom
- só
- sómentes vegeta
- 1 közepes fej vöröshagyma
- édesítő ( elhagyható )
- őrölt pirospaprika
- rizsliszt
- kókuszolaj
Elkészítés:
A rántás alappal kezdünk, tehát kevés kókuszolajat felteszünk, majd hozzáadjuk a rizslisztet. Folyamatos kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt pirospaprikával, felöntjük vízzel felengedett paradicsomlével és visszatesszük a tűzre. Fűszerezzük, ha van egész bazsalikomunk, akkor használjunk azt. Egy közepes fej vöröshagymát hámozzunk meg és egészben tegyük a levesbe. Mikor forr, szaggassuk bele a gombócokat, de előtte a hagymát vegyük ki belőle. Amennyiben szeretnénk édesíteni, adjunk hozzá kevés édesítőt is.
Gombóc:
- gluténmentes zabliszt
- langyos víz
- só
- olvasztott kókuszolaj
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze a sóval, kevés olvasztott kókuszolajjal. Attól függően adagoljuk hozzá a vizet, hogy mennyire szeretnénk keményre a gombócokat. Ha nokedli szaggatóval szeretnénk beleszaggatni a levesbe, akkor lágyabb tésztát készítsünk. Ha kanállal szaggatnánk, akkor nyugodtan lehet tömörebb állagot választani.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

