Annyira szép színei vannak ennek az ételnek, öröm még csak ránézni is. Hát még megenni.
Hozzávalók:
- 2 nagyobb cukkini
- vágott zöldbab
- brokkoli
- gomba
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 csomag rizstészta
- só
- sómentes vegeta
- őrölt bors
- kókuszolaj
Elkészítés:
A cukkinit törölgessük meg, vágjuk félbe és kockázzuk nagyobb darabokra. Egy wokban hevítsünk fel egy kevés kókuszolajat. Dobjuk rá a vágott zöldbabot ( én fagyasztottat használtam ), a kockázott cukkinit, a lecsepegtetett gomba konzervet vagy szeletelt friss gombát és a brokkolit ( szintén fagyasztott ). Fűszerezzük, keverjük át, majd fedő alatt hagyjuk puhulni. Néha keverjük meg, enged elég levet, de ha mégis szükséges, egy keveset önthetünk alá.
Amíg puhulnak a zöldségek, tegyük egy tálba a rizstésztát és forró vízzel öntsük le, fedjük le és hagyjuk állni 10 percet. Ezután szűrjük le róla a vizet.
Bazsalikomos pesto:
- 8 - 9 db bazsalikom levél
- 2 gerezd fokhagyma
- sörélesztőpehely
- olívaolaj
- só
Elkészítés:
Az "igazi" pestoba kellene darált dió is, de mivel nem volt, ezért helyettesítettem sörélesztő pehellyel. Akár még ez is kihagyható belőle, hiszen csak azért készítjük, hogy ne legyen száraz az ételünk.
A bazsalikom leveleket daráljuk le / aprítsuk fel. Fokhagymanyomón törjük át a fokhagyma gerezdeket és keverjük a bazsalikomhoz. Sózzuk, mehet bele a sörélesztőpehely és az olívaolaj. Legyen folyósabb, hogy a tészta beszívhassa. Miután elkészült, keverjük össze a lecsepegtetett rizstésztával.
Végül keverjük a zöldségekhez a pestos tésztát.
Tálalás előtt hevítsünk fel egy serpenyőt és pirítsuk meg a lecsepegtetett csicseriborsót, sózzuk, vegetázzuk és ízesítsük még cayenne borssal. Majd szórjuk az étel tetejére.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

