Főétel

Főétel

Pestos rizstészta zöldekkel ( gluténmentes, vegán )

Pestos rizstészta zöldekkel ( gluténmentes, vegán )

Annyira szép színei vannak ennek az ételnek, öröm még csak ránézni is. Hát még megenni.

Hozzávalók:

- 2 nagyobb cukkini

- vágott zöldbab

- brokkoli

- gomba

- 1 konzerv csicseriborsó

- 1 csomag rizstészta

- só

- sómentes vegeta

- őrölt bors

- kókuszolaj

Elkészítés:

A cukkinit törölgessük meg, vágjuk félbe és kockázzuk nagyobb darabokra. Egy wokban hevítsünk fel egy kevés kókuszolajat. Dobjuk rá a vágott zöldbabot ( én fagyasztottat használtam ), a kockázott cukkinit, a lecsepegtetett gomba konzervet vagy szeletelt friss gombát és a brokkolit ( szintén fagyasztott ). Fűszerezzük, keverjük át, majd fedő alatt hagyjuk puhulni. Néha keverjük meg, enged elég levet, de ha mégis szükséges, egy keveset önthetünk alá.

Amíg puhulnak a zöldségek, tegyük egy tálba a rizstésztát és forró vízzel öntsük le, fedjük le és hagyjuk állni 10 percet. Ezután szűrjük le róla a vizet.

Bazsalikomos pesto:

- 8 - 9 db bazsalikom levél

- 2 gerezd fokhagyma

- sörélesztőpehely

- olívaolaj

- só

Elkészítés:

Az "igazi" pestoba kellene darált dió is, de mivel nem volt, ezért helyettesítettem sörélesztő pehellyel. Akár még ez is kihagyható belőle, hiszen csak azért készítjük, hogy ne legyen száraz az ételünk.

A bazsalikom leveleket daráljuk le / aprítsuk fel. Fokhagymanyomón törjük át a fokhagyma gerezdeket és keverjük a bazsalikomhoz. Sózzuk, mehet bele a sörélesztőpehely és az olívaolaj. Legyen folyósabb, hogy a tészta beszívhassa. Miután elkészült, keverjük össze a lecsepegtetett rizstésztával.

Végül keverjük a zöldségekhez a pestos tésztát.

Tálalás előtt hevítsünk fel egy serpenyőt és pirítsuk meg a lecsepegtetett csicseriborsót, sózzuk, vegetázzuk és ízesítsük még cayenne borssal. Majd szórjuk az étel tetejére.

Jó étvágyat!

 

 

 

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image