Főétel

Főétel

Pirított tofu burgonya karikákkal provance-i ágyon ( gluténmentes, vegán )

Pirított tofu burgonya karikákkal provance-i ágyon ( gluténmentes, vegán )

Erre csak azt tudom mondani, hogy isteni. Persze, mindegyik alapanyagot szeretem, szóval más nem is nagyon lehetne. Még egy korai vacsorának is elkészíthető.

Hozzávalók:

 Provance- i zöldségek:

- 1 db kaliforniai paprika

- 1 db lila hagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- 2 db paradicsom

- növényi margarin 

- só

- apróra vágott petrezselyem zöld

Elkészítés:

Wokban hevítsük fel a növényi margarint, tegyük hozzá a vékonyra karikázott kaliforniai paprikát, paradicsomot és lila hagymát. Gyakori kevergetés mellett fonnyasszuk, majd mehetnek bele a szintén vékonyra szeletelt fokhagyma gerezdek. Miután megpuhultak a zöldségek, levesszük a tűzhelyről, sózzuk és megszórjuk aprított petrezselyem zölddel.

Burgonya: megmossuk, így eltávolítva a héjáról a szennyeződéseket, majd sütőben, héjában megsütjük. Tálalás előtt hagyjuk kicsit kihűlni, hogy szépen karikázható legyen.

Tofu: 

Én a marinált tofut nagyon szeretem, de bármilyennel elkészíthető. Vágjuk vékonyabb szeletekre és kevés kókuszolajon pár perc alatt mindkét oldalát pirítsuk meg.

Tálaláskor a zöldség ágyra helyezzük a karikázott burgonyát, majd erre mehetnek a pirított tofu szeletek. Megszórhatjuk még aprított petrezselyemmel is.

Jó étvágyat!

 

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image