Erre csak azt tudom mondani, hogy isteni. Persze, mindegyik alapanyagot szeretem, szóval más nem is nagyon lehetne. Még egy korai vacsorának is elkészíthető.
Hozzávalók:
Provance- i zöldségek:
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- növényi margarin
- só
- apróra vágott petrezselyem zöld
Elkészítés:
Wokban hevítsük fel a növényi margarint, tegyük hozzá a vékonyra karikázott kaliforniai paprikát, paradicsomot és lila hagymát. Gyakori kevergetés mellett fonnyasszuk, majd mehetnek bele a szintén vékonyra szeletelt fokhagyma gerezdek. Miután megpuhultak a zöldségek, levesszük a tűzhelyről, sózzuk és megszórjuk aprított petrezselyem zölddel.
Burgonya: megmossuk, így eltávolítva a héjáról a szennyeződéseket, majd sütőben, héjában megsütjük. Tálalás előtt hagyjuk kicsit kihűlni, hogy szépen karikázható legyen.
Tofu:
Én a marinált tofut nagyon szeretem, de bármilyennel elkészíthető. Vágjuk vékonyabb szeletekre és kevés kókuszolajon pár perc alatt mindkét oldalát pirítsuk meg.
Tálaláskor a zöldség ágyra helyezzük a karikázott burgonyát, majd erre mehetnek a pirított tofu szeletek. Megszórhatjuk még aprított petrezselyemmel is.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

