Szerintem a rántott dolgok sokkal finomabbak, ha nem a hagyományos panírral készülnek. Amennyiben nincs csicseriborsó liszted, használhatsz köles, hajdina vagy gluténmentes zablisztet is.
Hozzávalók:
- újburgonya
- petrezselyem zöld
- cukkini
- csicseriborsó liszt
- gluténmentes kenyérmorzsa
- kókuszolaj
- só
Elkészítés:
A burgonyákat hámozzuk, kockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Az újkrumplinak nem kell sok idő, figyeljünk rá, mert ha nagyon szétfő, össze fog törni, ahogy hozzákeverjük a petrezselyem zöldet. Mikor elkészült, szűrjük le róla a vizet. Kevés kókuszolajon fonnyasszuk meg a vágott petrezselyem zöldet pár percig. Egy kanál segítségével apránként keverjük a burgonyához, nehogy a végén túl olajos legyen a végeredmény.
Cukkini:
A cukkini héját törölgessük meg és szeleteljük 2 - 3 centis darabokra. A tojás helyett a csicseriborsó lisztet keverjük ki vízzel és adjunk hozzá egy kevés sót is. Sűrűbb masszát kell kapnunk, de azért ne kenni kelljen a cukkinire. Ezután forgassuk bele a kenyérmorzsába és forró kókuszolajon mindkét oldalát süssük aranybarnára. Papírtörlőn csepegtessük le róla a felesleges olajat. A csicseriborsós réteg előtt rizslisztbe is belemárthatjuk a szeleteket, de igazából felesleges.
Én savanyított karfiollal kínáltam, de nagyon jól illik hozzá a friss ecetes saláta vagy az uborkasaláta.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

