Főétel

Főétel

Rántott cukkini petrezselymes újburgonyával ( gluténmentes, vegán )

Rántott cukkini petrezselymes újburgonyával ( gluténmentes, vegán )

Szerintem a rántott dolgok sokkal finomabbak, ha nem a hagyományos panírral készülnek. Amennyiben nincs csicseriborsó liszted, használhatsz köles, hajdina vagy gluténmentes zablisztet is. 

Hozzávalók:

- újburgonya

- petrezselyem zöld

- cukkini

- csicseriborsó liszt

- gluténmentes kenyérmorzsa

- kókuszolaj

- só

Elkészítés:

A burgonyákat hámozzuk, kockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Az újkrumplinak nem kell sok idő, figyeljünk rá, mert ha nagyon szétfő, össze fog törni, ahogy hozzákeverjük a petrezselyem zöldet. Mikor elkészült, szűrjük le róla a vizet. Kevés kókuszolajon fonnyasszuk meg a vágott petrezselyem zöldet pár percig. Egy kanál segítségével apránként keverjük a burgonyához, nehogy a végén túl olajos legyen a végeredmény.

Cukkini:

A cukkini héját törölgessük meg és szeleteljük 2 - 3 centis darabokra. A tojás helyett a csicseriborsó lisztet keverjük ki vízzel és adjunk hozzá egy kevés sót is. Sűrűbb masszát kell kapnunk, de azért ne kenni kelljen a cukkinire. Ezután forgassuk bele a kenyérmorzsába és forró kókuszolajon mindkét oldalát süssük aranybarnára. Papírtörlőn csepegtessük le róla a felesleges olajat. A csicseriborsós réteg előtt rizslisztbe is belemárthatjuk a szeleteket, de igazából felesleges.

Én savanyított karfiollal kínáltam, de nagyon jól illik hozzá a friss ecetes saláta vagy az uborkasaláta.

Jó étvágyat!

 

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image