Főétel

Főétel

Rántott sajt hasábbal, tartárral ( gluténmentes, vegán )

Rántott sajt hasábbal, tartárral ( gluténmentes, vegán )

Néha kellenek az ilyen egyszerű és régről jól megszokott ételek is. Ha nincs ötleted, mit főznél vagy éppen gyorsan kell valami, ezzel a recepttel biztosan nem lősz mellé.

Hozzávalók:

- 100 gr növényi sajt ( 2 vastagabb darab )

- rizsliszt

- cirok liszt / köles liszt / csicseriborsó liszt

- gluténmentes kenyérmorzsa

Elkészítés:

A sajtot vágjuk vastagabb szeletekre. A cirok / köles / csicseriborsó lisztet keverjük el annyi vízzel, hogy sűrűbb masszát kapjunk. A sajtot forgassuk először a rizslisztbe, majd a masszába és végül a  gluténmentes kenyérmorzsába. Forró kókuszolajon pár perc alatt pirítsuk meg minden oldalát.

A burgonyákat szeljük fel és forró kókuszolajon süssük.

Tartár mártás:

Egy doboz növényi tejfölt keverjünk el sóval, vegetával, őrölt borssal, cukormentes mustárral, tojás- és cukormentes majonézzel.

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image