Sokan tartanak az édesburgonyától, mert általában a sütőtökhöz hasonlítják, így mindenki azt gondolja, hogy nagyon édes. A krumpli édesen meg hát nem éppen a magyar konyha gyöngyszeme. Ha engem kérdeztek szerintem egy félreértett növény, amit nem érdemes csak a szóbeszéd miatt kihagyni az étrendünkből, hiszen nagyon jó élettani hatásai vannak. A csicseriborsó pedig finom ropogósra sül ebben a csónakban, így két legyet ütünk egy csapásra.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb édesburgonya
- 2 konzerv csicseriborsó
- só
- őrölt bors
- cayenne bors
Elkészítés:
Az édesburgonya héját alaposan törölgessük meg, vágjuk ketté, tegyük tepsibe, szórjuk meg kevés sóval és 180 fokon süssük 40 percet. Akkor jó, ha kanállal szét tudjuk nyomkodni a belsejét.
Amíg sül, addig a csicseriborsót csepegtessük le, keverjük össze sóval, őrölt és cayenne borssal. Mikor már jó az édesburgonyánk, vegyük ki a sütőből, töltsük meg csicseriborsóval és még süssük 20 percet. Magában is nagyon finom, de készíthetünk mellé mártogatóst is.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

