Nekem ebből a mennyiségből 24 db golyó készült, de ez attól is függ, mekkorákat készítesz. Az alma nagyon jól illik a sütőtökhöz, de készíthetünk még mellé egyéb köretet is például rizst vagy hagymás burgonyát.
Hozzávalók:
Sajtos - sütőtök golyó:
- 1 nagyobb sütőtök
- 35 gr reszelt növényi sajt
- 1 len tojás ( 1 evőkanál lenmagpehely / darált lenmag + 3 evőkanál víz )
- 3 evőkanál köles liszt
- só
- őrölt bors
- rizsliszt
- kókuszolaj
Elkészítés:
A sütőtököt magozzuk ki, vágjuk 4 - 5 darabra és süssük meg. Miután megsült, kaparjuk a belsejét egy tálba és villával nyomkodjuk össze. Egy evőkanál lenmagpelyhet / darált lenmagot keverjünk el három evőkanál vízzel és hagyjuk 10 percet állni. A tökhöz reszeljünk 35 gr növényi sajtot, adjuk hozzá a lentojást, sót, őrölt borsot és a köles lisztet. Keverjük össze és ha van időnk, hagyjuk legalább egy fél órát a hűtőben összeérni az ízeket. Ezután formázzunk belőle kisebb golyókat, forgassuk meg rizslisztben és forró kókuszolajban süssük ki. Papírtörlőn csepegtessük le róla a felesleges olajat. Olaj nélkül, sütőben is megsüthetjük.
Alma dzsem:
- 4 -5 db alma
- őrölt fahéj
- édesítő 4:1
- őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
Az almákat hámozzuk, magozzuk és kockázzuk. Feltesszük főni, kevés vizet öntünk alá. Megszórjuk fahéjjal, szegfűszeggel és édesítővel. Főzés közben, ha szükséges, pótoljuk a vizet és az ízesítőket is. Akkor jó, ha az alma már nem darabos, hanem " összeesik".
Tálaljuk saláta ágyon és a díszítést is fogyasszuk el.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

