Ez az étel olyan szép. Persze finom is, de fontos, hogy a szemünk is " lakjon jól " a látvánnyal.
Hozzávalók:
Burgonya massza:
- 4 -5 db közepes burgonya
- 50 gr keményítő
- só
Elkészítés:
A burgonyákat hámozzuk meg és egészben főzzük meg sós vízben. Miután elkészült, nyomjuk össze krumplinyomóval és hagyjuk hűlni. Tegyük hozzá a keményítőt és sózzuk még, ha szükséges. Keverhetünk hozzá sörélesztőpelyhet vagy reszelt növényi sajtot is.

Töltelék:
- sárgarépa
- zöldborsó
- só
Elkészítés:
A sárgarépát pucoljuk meg, kockázzuk és a borsóval együtt sós vízben főzzük puhára. Csepegtessük le és krumplinyomóval törjük át.
Vegyünk a krumplis masszánkból egy keveset és lapítsuk ki a tenyerünkön, tegyünk bele a borsós töltelékből

és egy szintén kilapított koronggal fedjük le.

Kevés olívaolajon pirítsuk meg a töltött burgonyákat.
Pirított cukkini:
- 3 kisebb cukkini
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A cukkiniket törölgessük meg, majd először vágjuk félbe, ezeket a feleket 2 - 3 centis szeletekre és még ezeket a szeleteket is szeljük vékonyra. Kevés olívaolajon tegyük fel pirítani a vékonyra szelt vöröshagymát, dobjuk rá a cukkinit, sózzuk, borsozzuk. Mikor már fonnyad, adjuk hozzá a fokhagymanyomón áttört fokhagyma gerezdeket is. Folyamatos kevergetés mellett pirítsuk.
Elfelejtettem lefényképezni félbe vágva a korongokat, mikor készültek, így az ebédre csomagolt verziót tudom mutatni.

Spenótos tejföl:
- spenót
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 doboz növényi tejföl 150 gr
- olívaolaj
Elkészítés:
A fokhagymát kockázzuk apróra és kevés olívaolajon futtassuk meg, majd adjuk hozzá a spenótot és fonnyasszuk meg / olvasszuk fel. Mikor kihűlt, keverjük össze a tejföllel.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

