A sóska régi kedvencem, sokszor készítem. Nekem elég a burgonya feltétnek, de lehet rá morzsolni vegán párizsit, gabona kolbászt vagy akár tofu kolbászt is piríthatunk mellé.
Hozzávalók:
- sóska ( friss vagy fagyasztott )
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz vegán tejföl ( 150 gr )
- 2 evőkanál rizsliszt
- 2 - 3 db burgonya
- só
- sómentes vegeta
- 3 - 4 db babérlevél
- kókuszolaj
Elkészítés:
A friss sóska leveleket vágjuk apróra. Amennyiben fagyasztottat használunk, nem kell megvárni, amíg felolvad. Forrósítsunk fel egy kevés kókuszolajat és adjuk hozzál a sóskát, majd engedjük fel vízzel. Tegyük bele a babérlevelet, sót, sómentes vegetát és nyomjunk bele 2 gerezd fokhagymanyomón áttört fokhagymát is. Itt nem kell sok fokhagymát használni, mint a spenótnál. Főzzük egy keveset, tényleg csak keveset, hiszen hamar megfő. A habaráshoz a növényi tejfölt keverjük ki a rizsliszttel és merjünk hozzá a sóska levéből is. Keverjük simára, öntsük vissza a levesbe, forraljunk egyet rajta és már el is készült.
A burgonyát hámozzuk meg, szeleteljük / kockázzuk és sós vízben főzzük puhára. Mikor megfőtt, krumplinyomón törjük át, formázzunk belőle golyókat és tálaljuk a leveshez. A tört burgonyához adhatunk még növényi margarint is a selymesebb íz eléréséhez.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

