Az édesburgonyás gnocchi után íme a sütőtökös változat. Nem bánjátok meg, ha elkészítitek.
Hozzávalók:
Gnocchi:
- 1 db sütőtök
- só
- őrölt szerecsendió ( elhagyható )
- gluténmentes zabliszt
Elkészítés:
A sütőtököt hámozzuk meg, vágjuk ketté, magozzuk ki. A megmaradt belsejét kockázzuk fel és sós vízben főzzük puhára. Miután megfőtt, csepegtessük le róla a vizet és még melegen törjük össze krumpli nyomóval. Sózzuk és annyi zablisztet keverjünk hozzá, amennyivel egy gyúrható tésztát kapunk. Vegyük ketté a tésztát. Lisztezett deszkán az egyik feléből sodorjunk 1,5 ujjnyi vastag rudakat. Ezeket villával nyomkodjuk meg, így vonalazzuk be őket. Nem kell erősen belenyomni a villát, különben kilapítjuk őket. Ezután vágjuk 1,5 centis darabokra a rudat. Ugyanezt tegyük a tészta másik felével is. Forraljunk vizet, amibe tegyünk sót is. A gnocchikat nem lobogó vízben főzzük ki. Ne tegyünk egyszerre sokat a vízbe és fakanállal keverjük meg, nehogy összeragadjanak. Mikor feljönnek a víz tetejére még várjuk 2 - 3 percet és már ki is szedhetjük. Szűrőbe téve csepegtessük le róla a vizet.
Zöldség pörkölt:
- zöldség keverék
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 db közepes paradicsom
- 1 paprika
- őrölt pirospaprika
- só
- kakukkfű
- oregánó
- őrölt bors
- kókuszolaj
Elkészítés:
Először is elkészítjük a pörkölt alapot. Ehhez egy serpenyőt felmelegítünk, majd beleteszünk kevés kókuszolajat és rádobjuk az apróra kockázott vöröshagymát. Megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kockázott paradicsomot és paprikát. Ezt is fonnyasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, beletesszük az őrölt pirospaprikát, visszatesszük a tűzhelyre és kevés hideg vízzel felöntjük. Hagyjuk, hogy elpárologjon a víz, majd hozzáadjuk a zöldség keveréket. Fűszerezzük és puhára főzzük. Hagyjunk alatta egy kevés levet.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

