Főétel

Főétel

Tárkonyos burgonya leves ( gluténmentes, vegán )

Tárkonyos burgonya leves ( gluténmentes, vegán )

A tárkonyt ritkán használom a konyhában, pedig nagyon sok jótékony hatása van. Tudtátok például, hogy nagyon jó hatással van az emésztőrendszerre? Álmatlanság és étvágytalanság esetén is sikeresen alkalmazható, nem csak fűszerként, hanem teaként is. A só kiváltására is megfelelő. 

Hozzávalók:

- 3 db közepes burgonya

- 1 közepes fej vöröshagyma

- 2 db kisebb sárgarépa

- 1 db fehér répa

- spárga bab

- 1 evőkanál 10 %-os ecet

- 1 doboz növényi tejföl 150 gr

- tárkony

- só

- sómentes vegeta

- őrölt bors

- 2 - 3 db egész babérlevél 

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd kevés kókuszolajon feltesszük párolódni. Amennyiben kerülni szeretnéd az olaj használatát, kevés vizet önts a hagyma alá és így párold. Mikor már üvegesedik, mehet bele a tárkony, a meghámozott és kockázott sárgarépa, fehérrépa és burgonya. Sózzuk, vegetázzuk, borsozzuk és dobjunk bele 2 - 3  darab babérlevelet is. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi a zöldségeket. Mikor már kezdenek puhulni, adjuk hozzá a 2 - 3 centisre vágott spárgababot is. Azért ne tegyük bele előbb, mert szétfő és nem marad enyhén roppanós. Mikor már a spárga bab kellőképpen megpuhult, öntsük hozzá az ecetet, majd a növényi tejfölt. Forraljuk össze, igazítsunk az ízeken, ha szükséges és el is készült a levesünk.

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image