A tárkonyt ritkán használom a konyhában, pedig nagyon sok jótékony hatása van. Tudtátok például, hogy nagyon jó hatással van az emésztőrendszerre? Álmatlanság és étvágytalanság esetén is sikeresen alkalmazható, nem csak fűszerként, hanem teaként is. A só kiváltására is megfelelő.
Hozzávalók:
- 3 db közepes burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 db kisebb sárgarépa
- 1 db fehér répa
- spárga bab
- 1 evőkanál 10 %-os ecet
- 1 doboz növényi tejföl 150 gr
- tárkony
- só
- sómentes vegeta
- őrölt bors
- 2 - 3 db egész babérlevél
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd kevés kókuszolajon feltesszük párolódni. Amennyiben kerülni szeretnéd az olaj használatát, kevés vizet önts a hagyma alá és így párold. Mikor már üvegesedik, mehet bele a tárkony, a meghámozott és kockázott sárgarépa, fehérrépa és burgonya. Sózzuk, vegetázzuk, borsozzuk és dobjunk bele 2 - 3 darab babérlevelet is. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi a zöldségeket. Mikor már kezdenek puhulni, adjuk hozzá a 2 - 3 centisre vágott spárgababot is. Azért ne tegyük bele előbb, mert szétfő és nem marad enyhén roppanós. Mikor már a spárga bab kellőképpen megpuhult, öntsük hozzá az ecetet, majd a növényi tejfölt. Forraljuk össze, igazítsunk az ízeken, ha szükséges és el is készült a levesünk.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

