Újabban készítek olyan leveseket / főzelékeket, amelyekbe száraz tészta is kerül. Szerintem a gomba finom, a spenót is, a tészta is, így el nem lehet rontani és nyugodtan gazdagíthatjuk velük a leveseinket.
Hozzávalók:
- spenót levél
- 1 üveges gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- sómentes vegeta
- 250 gr gluténmentes, tojásmentes száraz tészta ( nálam gnocchi )
- 1 doboz rizstejszín
- kókuszolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát kockázzuk fel és kevés kókuszolajon dinszteljük. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a lecsepegtetett gombát, a vágott spenótot és öntsük fel egy liter alaplével. Az alapléhez egy liter forrásban lévő vízbe tegyünk sót és vegetát, majd öntsük fel vele a levest. Alaplevet úgy is készíthetünk, hogy gyökér zöldségeket főzünk, leszűrjük és ezt a levet használjuk alaplének. Ezután mehet a levesbe a száraz tészta is. Mikor a tészta megpuhul ( kb 10 perc ), öntsük hozzá a rizstejszínt és forraljunk még egyet rajta.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

