Főétel

Főétel

Tejszínes gombás - spenótos leves gnocchi tésztával ( gluténmentes, vegán )

Tejszínes gombás - spenótos leves gnocchi tésztával ( gluténmentes, vegán )

Újabban készítek olyan leveseket / főzelékeket, amelyekbe száraz tészta is kerül. Szerintem a gomba finom, a spenót is, a tészta is, így el nem lehet rontani és nyugodtan gazdagíthatjuk velük a leveseinket.

Hozzávalók:

- spenót levél

- 1 üveges gomba

- 1 közepes fej vöröshagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- só

- sómentes vegeta

- 250 gr gluténmentes, tojásmentes száraz tészta ( nálam gnocchi )

- 1 doboz rizstejszín

- kókuszolaj

Elkészítés:

A vöröshagymát kockázzuk fel és kevés kókuszolajon dinszteljük. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a lecsepegtetett gombát, a vágott spenótot és öntsük fel egy liter alaplével. Az alapléhez egy liter forrásban lévő vízbe tegyünk sót és vegetát, majd öntsük fel vele a levest. Alaplevet úgy is készíthetünk, hogy gyökér zöldségeket főzünk, leszűrjük és ezt a levet használjuk alaplének. Ezután  mehet a levesbe a száraz tészta is. Mikor a tészta megpuhul ( kb 10 perc ), öntsük hozzá a rizstejszínt és forraljunk még egyet rajta.

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image