Főétel

Főétel

Vöröslencse szelet majonézes burgonya salátával ( gluténmentes, vegán )

Vöröslencse szelet majonézes burgonya salátával ( gluténmentes, vegán )

A vörös lencse nem annyira elterjedt alapanyag még a magyar konyhában, de nem érdemes nélkülözni. Készíthető belőle leves, főzelék, fasírozott, lepény. Én most ez utóbbit választottam és rögtön két verziót is kipróbáltam. Isteni finomak lettek. Bármilyen salátával tálalhatjuk illetve kínálhatunk mellé köretet is.

Sütőben készült, natúr vörös lencse szelet:

- 1 csésze vörös lencse ( 4 dl )

- 2 gerezd fokhagyma

- gluténmentes zabpehely ( ha szükséges)

- só

- sómentes vegeta

- őrölt bors

- majoranna

Elkészítés:

A vörös lencsét áztassuk vízbe egy órán keresztül, majd víz nélkül tegyük egy aprítóba / turmixba. Az áztató levet ne öntsük ki,mert szükség lesz egy kevésre a lazításhoz. Adjuk hozzá fokhagymát és a fűszereket, a vízből egy keveset és turmixoljuk. Amennyiben kell az állaghoz, tegyünk bele egy kevés zabpelyhet. 

Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, ecset segítségével kenjük meg egy kevés olívaolajjal, kanalazzunk egy kupac masszát a papírra és a kanállal formázzuk lepény alakúra. 

200 fokon süssük 20 percet.

Rántott vörös lencse szelet:

A sült lepényeket panírozzuk. Először rizslisztbe, majd gluténmentes sörélesztőpehely+víz keverékébe, végül gluténmentes zsemlemorzsa+szezámmag keverékébe. Kókuszolajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd lecsepegtetjük róla a felesleges olajat papírtörlőn.

Majonézes burgonya saláta:

- burgonya

- 2 doboz vegán tejföl

- tojás,- és cukormentes majonéz

- cukormentes mustár

- só

- sómentes vegeta

- őrölt bors

Elkészítés:

A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk és sós vízben főzzük puhára. Arra ügyeljünk, hogy ne főljön szét. Amíg puhul, készítsük el a tartár mártást. A tejfölt keverjük össze a majonézzel, mustárral és a fűszerekkel. Mikor a burgonya kihűlt, apránként adjuk hozzá a tartár mártást és óvatosan keverjük össze,hogy a burgonyák ne törjenek össze.

Jó étvágyat!

 

 

 

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image