Bármelyik étkezésre kiváló alternatíva lehet ez a pita, könnyen hajtogatható, nem szakad szét. Tálalhatjuk friss zöldségekkel, piríthatunk mellé tofut vagy szójakockát illetve készíthetünk tartár mártást vagy tzatzikit. Így már kapunk is egy finom gyrost.
Hozzávalók:
- 400 gr gluténmentes zabliszt
- 5 dl növényi tej ( itt rizs )
- 2 teáskanál só
- 50 ml olívaolaj
- kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze a sóval, az olajjal és adagoljuk hozzá a tejet. Sűrű masszát kell, hogy kapjunk. Szilikon ecset segítségével kenjük ki olajjal a palacsinta sütőt, majd egy merőkanálnyi masszát oszlassunk el rajta. Ugyanúgy sütjük, mint a vékony palacsinta tésztát. Ezt nem muszáj kiteríteni a serpenyő egész felületén és vastagabb is lesz, mint a hagyományos.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

