Nálam a zöldborsó főzelék általában rántva készül, jó sok zöldborsóval. Néha teszek bele egy kevés sárgarépát és vágott petrezselyem zöldet is. Ez most csak egy alap változat egy kevés petrezselyem zölddel meghintve, de így is nagyon ízletes.
Hozzávalók:
- 800 gr zöldborsó
- só
- sómentes vegeta
- petrezselyem zöld
- rizsliszt
- kókuszolaj
- őrölt pirospaprika
Elkészítés:
A borsót öntsük egy lábasba és engedjük fel annyi vízzel, amennyi ellepi ( ha használunk, tegyük bele a kockázott sárgarépát is ) . Kezdjük el főzni, majd mikor már forró a víz, tegyük bele a sót és a sómentes vegetát. Mikor megpuhult a borsó, elkészíthetjük a rántást. Ehhez egy kevés kókuszolajat kezdjünk el forrósítani és adjunk hozzá három evőkanál rizslisztet. Folyamatosan keverjük, nehogy leégjen. Mikor már megbarnult a liszt, adjunk hozzá két teáskanál őrölt pirospaprikát és véletlenül se hagyjuk abba a keverést. Miután jól elkevertük a paprikával, húzzuk le a tűzről és öntsük fel három deci hideg vízzel. Keverjük jól el, majd tegyük vissza a tűzhelyre. Merjünk hozzá a leves levéből is, majd öntsük a leveshez és forraljuk fel vele. Szórjuk bele a vágott petrezselyem zöldet és készen is van. Amennyiben a rántás nem elég sűrű, szórjunk a levesbe még rizslisztet; ha túl sűrű, öntsünk még hozzá vizet.
A rántásra sajnos nincs tuti recept, néha nekem is sűrűbbre vagy éppen hígabbra sikerül. Sőt, még édesanyámnak is, aki több évtizede főz. Így ne keserítsen el, ha nem sikerül elsőre tökéletesen.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

