Még vegetáriánus időszakomban és persze előtte is sok tojást ettem. A bundás kenyér nem volt a kedvencem, szerettem, de elvoltam nélküle is. Viszont mióta kipróbáltam ezt a változatot, teljesen rá vagyok kattanva. Nem hozza ugyanazt az ízt, mint az " igazi " , de nem is bánom. A bunda mégis ad egy különleges ízt és roppanósságot a kenyérnek. A fekete sónak elég kénes szaga van, de az íze mégis szükséges, hiszen ettől lesz kicsit mégis tojásra emlékeztető az összhatás. A kurkuma pedig a szép színt adja és nem mellesleg egészséges is.
Hozzávalók:
- csicseriborsó liszt
- fekete só
- víz
- kurkuma
- gluténmentes kenyér
- kókuszolaj
- fokhagyma
Elkészítés:
Nem szoktam kimérni a hozzávalókat, szemre is látni fogod, hogy az elkészíteni kívánt kenyérhez körülbelül mekkora mennyiség szükséges. Öntsünk egy tálba a lisztből, adjunk hozzá kb egy kávéskanál fekete sót és ugyanennyi kurkumát. Ezután annyi hideg vizet öntsünk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Ebbe forgassuk a kenyereket és forró kókuszolajban mindkét oldalát süssük meg. Nem szükséges sok kókuszolajat használni, de figyeljünk a sütésnél, mert az olajtól gyorsan megég a kenyér.
Kenjük meg fokhagymával és igyunk mellé egy csésze forró teát.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

