Gyors, egyszerű krém kenyérre kenve vagy zöldség mártogatósként. A cékla az egyik legegészségesebb zöldség, így ajánlott beilleszteni az étrendünkbe. Készítettem már köretként sütve / főzve, ecetesen, almával és sárgarépával reszelve, de hummuszként eddig még soha.
Pedig nem csak az íze, hanem a színe miatt is vidám reggeli napindító. ![]()
Hozzávalók:
- 2 kisebb cékla
- 1 konzerv csicseriborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- olíva olaj
- balzsam ecet
- őrölt római kömény
- só
- sómentes vegeta
- őrölt bors
Elkészítés:
A csicseriborsó levét öntsd le, ha nem konzervet használsz, a borsókat egy nappal előbb áztasd be és készítés előtt főzd meg. Tedd késes aprítóba, add hozzá a megfőzött és meghámozott céklákat, a hagymákat, fűszereket, olajat és az ecetet. Turmixold krémesre és addig alakíts az ízeken, amíg a csicseriborsóé kicsit ki nem érződik. Nem kell bele sok olaj és ecet, különben túl folyós és nem kenhető lesz.


Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

