Reggeli/Vacsora

Reggeli/Vacsora

Céklás hummusz ( gluténmentes, vegán )

Céklás hummusz ( gluténmentes, vegán )

Gyors, egyszerű krém kenyérre kenve vagy zöldség mártogatósként. A cékla az egyik legegészségesebb zöldség, így ajánlott beilleszteni az étrendünkbe. Készítettem már köretként sütve / főzve, ecetesen, almával és sárgarépával reszelve, de hummuszként eddig még soha.

Pedig nem csak az íze, hanem a színe miatt is vidám reggeli napindító. smile

Hozzávalók:

- 2 kisebb cékla

- 1 konzerv csicseriborsó

- 2 gerezd fokhagyma

- olíva olaj

- balzsam ecet

- őrölt római kömény

- só

- sómentes vegeta

- őrölt bors

Elkészítés:

A csicseriborsó levét öntsd le, ha nem konzervet használsz, a borsókat egy nappal előbb áztasd be és készítés előtt főzd meg. Tedd késes aprítóba, add hozzá a megfőzött és meghámozott céklákat, a hagymákat, fűszereket, olajat és az ecetet. Turmixold krémesre és addig alakíts az ízeken, amíg a csicseriborsóé kicsit ki nem érződik. Nem kell bele sok olaj és ecet, különben túl folyós és nem kenhető lesz.

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image