A torma és a cékla külön - külön is egészséges, így nem lőhetsz mellé, ha elkészíted, természetesen cékla nélkül is lehet. A színe gyönyörű, az íze pedig isteni. Hűtőben tartva több hétig is eltartható.
Hozzávalók:
- 2 kisebb cékla
- 1 torma reszelve
- 6 evőkanál 10 %- os ecet
- 3 kávéskanál só
- 2 evőkanál édesítő 4:1
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 dl forró víz
Elkészítés:
A céklákat hámozzuk meg, vágjuk kisebb darabokra, hogy könnyebben megfőljön. Annyi vízben tegyük fel főni, amennyi ellepi. Mikor megfőtt, szűrjük le és hagyjuk kihűlni. A tormát pucoljuk meg és egy órára áztassuk vízbe. Majd reszeljük le sajtreszelőn. A céklát botmixerrel pépesítsük. Amíg elkészítjük az öntetet, addig takarjuk le a tormát, nehogy elillanjon a zamatossága.
Az ecetet, a sót, az édesítőt, az olívaolajat és a forró vizet keverjük el. Keverjük össze a céklát a tormával, tegyük tiszta üvegbe és öntsük rá a levet. Először csak keveset, keverjük jól össze, majd újra egy keveset. Hagyjuk egy napig állni, hogy összeérjenek az ízek. Másnap a felesleges levet öntsük le róla. Hűtőben több hétig is eltartható.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

