Reggeli/Vacsora

Reggeli/Vacsora

Cukkini krém ( gluténmentes, vegán )

Cukkini krém ( gluténmentes, vegán )

A cukkini nagyon sokféleképpen felhasználható, most egy gyorsan elkészíthető krém receptjét osztanám meg veled, ami hűtőben akár egy hétig is eláll. Kenheted kenyérre, kétszersültre, pirítósra, pufi rizsre vagy mártogathatsz bele zöldségeket.

Amellett, hogy gyönyörű zöld színű, tartalmaz A-C-D-B6 vitamint, Kalciumot, Vasat, Folsavat és Magnéziumot. Elenyésző benne a fehérje mennyisége, zsír még kevesebb található benne, szénhidráttartalma szintén csekély.

Én általában reggelire szoktam enni, kenyérre kenve és a színéről mindig a tavasz jut eszembe.

A cukkiniben az a jó, hogy lehet fagyasztani, így bármikor elkészíthető.

Na, de nézzük a receptet.

Hozzávalók:

- 1 közepes cukkini

- 1 nagy fej vöröshagyma

- 1 közepes lila hagyma (elhagyható)

- 3 gerezd fokhagyma

- só

- őrölt bors

- sómentes vegeta

- majoranna

- cukormentes mustár

- kókuszolaj

Elkészítés:

A cukkinit félbevágjuk és felkockázzuk. Nem hámozzuk és a magot sem kell eltávolítani. Amennyiben van kedvünk és időnk, le is reszelhetjük a cukkinit, de elég csak felkockázni,hiszen a botmixer úgyis összeaprítja.

A vörös,- és lila hagymát felkockázom és kókusz olajon üvegesre párolom. Hozzáadom az apróra kockázott fokhagymát is és rádobom a cukkinit. Fűszerezem, kis vizet öntök alá,hogy párolódjon. Pár perc alatt el is készül. Ezután hozzáadom a mustárt, botmixerrel pürésítem és ha szükséges még fűszerezem. Megvárom, míg kihűl, majd hűtőben tárolom.

 

Ennél a változatnál kihagytam a hagymákat és a majorannát is, gyönyörű világos színe lett.

Jó étvágyat!

 

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image