Reggeli/Vacsora

Reggeli/Vacsora

Diós és mákos kalács ( vegán )

Diós és mákos kalács ( vegán )

Én a bejglit nem szeretem, ezért ez a kalács nagyon jó alternatíva számomra. Reggelire teával vagy uzsonnára egy csésze hideg tejjel vagy csak úgy magában, mert finom.

 Hozzávalók:

- 500 gr teljes kiőrlésű barna tönkölyliszt

- 2 dl növényi tej

- 1 élesztő

- édesítő 4:1 

- só

- kókuszolaj vagy növényi margarin 

Elkészítés:

A növényi tejbe tegyünk egy teáskanál édesítőt és melegítsük fel, de ne forraljuk. Ezután morzsoljunk bele egy élesztőt és futtassuk fel. A liszthez tegyünk egy csipetnyi sót és öntsük rá az élesztős tejet. Adjunk hozzá fél deciliter olvasztott kókuszolajat vagy növényi margarint. Amennyiben szükséges, adj hozzá még növényi tejet vagy édesítős meleg vizet. Dagaszd össze, akkor jó, ha elválik az edény falától. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Kelesszük a duplájára és vegyük ketté a tésztát.

Téglalap alakúra nyújtjuk, 4-5 cm vastagságúra, hogy ne legyen nagyon vékony. Megkenjük olvasztott kókuszolajjal vagy növényi margarinnal. Rátesszük a tölteléket, szorosan feltekerjük. Hús tűvel jó sok helyen megszurkáljuk, hogy ne legyen levegős. Tetejét is megkenhetjük olvasztott növényi margarinnal, de ez elhagyható. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és még fél órát pihentetjük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.

Dió töltelék:

A diót növényi tejjel és édesítővel felfőzzük.

Mák töltelék:

A mákot növényi tejjel, édesítővel és reszelt citrom héjjal felfőzzük.

Jó étvágyat!

 

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image