Reggeli/Vacsora

Reggeli/Vacsora

Hamis májkrém ( gluténmentes, vegán )

Hamis májkrém ( gluténmentes, vegán )

Egy újabb vegán krém, melyet fogyaszthatunk kenyérrel, abonettel vagy akár zöldségek mellé mártogatósként. Így még változatosabban étkezhetünk és sosem lehet megunni a variációk kiapadhatatlan tárházát. Egyéb zöldségek és fűszerek hozzáadásával tovább gondolhatjuk a receptet és új ízeket hozhatunk létre.

Hozzávalók:

- 1 doboz vörös bab konzerv

- másfél fej vöröshagyma

- egy gerezd fokhagyma

- só

- sómentes vegeta

- majoranna

- őrölt bors

- víz

- kókuszolaj

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra kockázzuk és kevés kókuszolajon üvegesre pároljuk. Majd hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, a lecsepegtetett vörös babot és fűszerezzük. Ízlés szerint érzésre, de még turmixoláskor is igazíthatunk az ízeken. Pár percig összeforgatjuk, majd turmixba / aprítóba tesszük egy kevés vízzel, nehogy túl folyóssá tegyük. Mikor kenhető állagot kapunk és az ízek is rendben vannak, edénybe kanalazzuk és hűtőben tárolva több napig fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat!

 

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image