Egy újabb vegán krém, melyet fogyaszthatunk kenyérrel, abonettel vagy akár zöldségek mellé mártogatósként. Így még változatosabban étkezhetünk és sosem lehet megunni a variációk kiapadhatatlan tárházát. Egyéb zöldségek és fűszerek hozzáadásával tovább gondolhatjuk a receptet és új ízeket hozhatunk létre.
Hozzávalók:
- 1 doboz vörös bab konzerv
- másfél fej vöröshagyma
- egy gerezd fokhagyma
- só
- sómentes vegeta
- majoranna
- őrölt bors
- víz
- kókuszolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra kockázzuk és kevés kókuszolajon üvegesre pároljuk. Majd hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, a lecsepegtetett vörös babot és fűszerezzük. Ízlés szerint érzésre, de még turmixoláskor is igazíthatunk az ízeken. Pár percig összeforgatjuk, majd turmixba / aprítóba tesszük egy kevés vízzel, nehogy túl folyóssá tegyük. Mikor kenhető állagot kapunk és az ízek is rendben vannak, edénybe kanalazzuk és hűtőben tárolva több napig fogyaszthatjuk.


Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

