Nekem erről mindig az óvódás tojáskrémes kenyér jut eszembe, amit imádtam. Igaz, míg ettem tojást, akkor sem készítettem soha, de most eljött az ideje. A fekete só adja a tojás kénes ízét, a kurkuma pedig a szép sárga színét.
Hozzávalók:
- 1 tömb gluténmentes natúr / füstölt tofu ( 180 gr )
- vegán cukormentes majonéz
- cukormentes mustár
- 1 doboz vegán tejföl ( 150 gr )
- 1 kávéskanál fekete só
- 1 szál metélőhagyma vagy 1 kisebb fej lilahagyma
- 1 kávéskanál kurkuma
Elkészítés:
A tofut kockázzuk fel, majd attól függően, mennyire szeretnénk darabosra hagyni, maradhat így vagy összetörhetjük még villával is. Ezután adjuk hozzá a nagyon apróra kockázott hagymát. Egy tálban készítsük el a dresszinget, vagyis keverjük össze a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a fekete sót, a kurkumát, majd jól keverjük el. A dresszing mehet is a tofuhoz, jól összeforgatjuk, majd készítünk egy finom szendvicset.
Az ízeket tovább fokozhatjuk, ha adunk hozzá zöld fűszereket pl. bazsalikom, kapor, petrezselyem. Szeletelhetünk bele olajbogyót, kaliforniai paprikát. Az erősebb ízhatásért mehet bele cayenne bors, fokhagymapor, füstölt paprika is.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

