Reggeli/Vacsora

Reggeli/Vacsora

Kenyérlángos ( gluténmentes, vegán )

Kenyérlángos ( gluténmentes, vegán )

Az igazi az lenne, ha kemencében sült volna, de szerintem ezzel a változattal is finomat fogunk enni. A feltét tetszőlegesen variálható, így változatosabbá tudjuk tenni a reggeleket, reggeliket. Gyorsan megvan, nem igényel semmi extra hozzávalót, ráadásul napokig friss marad.

Hozzávalók:

 -200 gr kölesliszt

- 300 gr gluténmentes zabliszt

- só

- édesítő 4:1

- 1 élesztő

- 3 dl langyos víz

Elkészítés:

3 dl langyos vízbe tegyünk egy kávéskanál édesítőt és morzsoljuk bele az élesztőt. Tegyük félre, amíg a liszteket és a sót összekeverjük. Ezután öntsük a lisztekhez az élesztőt és gyúrjuk össze. Amennyiben szükséges, adjunk még hozzá vizet. Meleg helyen kelesszük két órát , majd nyújtsuk ki. Nem kell túl vékonyra, 3 - 4 centis legyen azért. Tegyük tepsibe, villával szurkáljuk meg és 180 fokon süssük 35 percet.

Ehetjük csupán növényi tejföllel vagy felturbózhatjuk zöldségekkel is. Szerintem a csak tejföllel megkent és kevés sóval meghintett is nagyon finom.

Jó étvágyat!

 

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image