Az igazi az lenne, ha kemencében sült volna, de szerintem ezzel a változattal is finomat fogunk enni. A feltét tetszőlegesen variálható, így változatosabbá tudjuk tenni a reggeleket, reggeliket. Gyorsan megvan, nem igényel semmi extra hozzávalót, ráadásul napokig friss marad.
Hozzávalók:
-200 gr kölesliszt
- 300 gr gluténmentes zabliszt
- só
- édesítő 4:1
- 1 élesztő
- 3 dl langyos víz
Elkészítés:
3 dl langyos vízbe tegyünk egy kávéskanál édesítőt és morzsoljuk bele az élesztőt. Tegyük félre, amíg a liszteket és a sót összekeverjük. Ezután öntsük a lisztekhez az élesztőt és gyúrjuk össze. Amennyiben szükséges, adjunk még hozzá vizet. Meleg helyen kelesszük két órát , majd nyújtsuk ki. Nem kell túl vékonyra, 3 - 4 centis legyen azért. Tegyük tepsibe, villával szurkáljuk meg és 180 fokon süssük 35 percet.
Ehetjük csupán növényi tejföllel vagy felturbózhatjuk zöldségekkel is. Szerintem a csak tejföllel megkent és kevés sóval meghintett is nagyon finom.


Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

