Reggeli/Vacsora

Reggeli/Vacsora

Paradicsomos szendvics krém ( gluténmentes, vegán )

Paradicsomos szendvics krém ( gluténmentes, vegán )

Írhattam volna lecsós krémet is, hiszen az összetevők szinte ugyanazok. Kenheted kenyérre, pirítósra, pufi rizsre és hűtőben akár egy hétig is eltartható.

Hozzávalók:

- 1 közepes fej vöröshagyma

- 1 kisebb fej lila hagyma (elhagyható)

- 2 gerezd fokhagyma

- 3 közepes paradicsom

- 2 kisebb paprika

- 1 közepes burgonya

- só

- sómentes vegeta

- kakukkfű

- őrölt bors

- bazsalikom

- kókuszolaj

Elkészítés:

A vöröshagymát kockára vágom és kókuszolajon üvegesre párolom. Rádobom a fokhagymát, majd a kockázott vagy reszelt krumplit is. Kis vizet öntök alá, két-három percig főzöm így. Majd ezután beleteszem a szintén apróra vágott paprikát és paradicsomot is, majd fűszerezem. Itt sem kell megvárni, amíg szétfőnek a zöldségek, pár perc és már jó is. Botmixerrel pürésítjük és ha szükséges, fűszerezzük még.

 

Újrahasznosított változat:

Volt fél konzerv megbontott sűrített paradicsomom, kb 2 dl lecsóm és 2 db héjában sült krumplim. Mivel ugyanazok az összetevők, így a a paradicsomot és a lecsót összeöntöttem, apróra vágtam a krumplit és hozzátettem ezt is. Feltettem melegedni, dobtam hozzá majorannát és addig főztem, amíg annyit elfőtt a levéből, hogy kenhető krém legyen belőle. Botmixerrel pürésítjük és hűtőben tároljuk.

étvágyat!

 

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image