Írhattam volna lecsós krémet is, hiszen az összetevők szinte ugyanazok. Kenheted kenyérre, pirítósra, pufi rizsre és hűtőben akár egy hétig is eltartható.

Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kisebb fej lila hagyma (elhagyható)
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 közepes paradicsom
- 2 kisebb paprika
- 1 közepes burgonya
- só
- sómentes vegeta
- kakukkfű
- őrölt bors
- bazsalikom
- kókuszolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát kockára vágom és kókuszolajon üvegesre párolom. Rádobom a fokhagymát, majd a kockázott vagy reszelt krumplit is. Kis vizet öntök alá, két-három percig főzöm így. Majd ezután beleteszem a szintén apróra vágott paprikát és paradicsomot is, majd fűszerezem. Itt sem kell megvárni, amíg szétfőnek a zöldségek, pár perc és már jó is. Botmixerrel pürésítjük és ha szükséges, fűszerezzük még.

Újrahasznosított változat:
Volt fél konzerv megbontott sűrített paradicsomom, kb 2 dl lecsóm és 2 db héjában sült krumplim. Mivel ugyanazok az összetevők, így a a paradicsomot és a lecsót összeöntöttem, apróra vágtam a krumplit és hozzátettem ezt is. Feltettem melegedni, dobtam hozzá majorannát és addig főztem, amíg annyit elfőtt a levéből, hogy kenhető krém legyen belőle. Botmixerrel pürésítjük és hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

