Igazán puha, laktató és nem utolsó sorban az útifű és a lenmag használatával nagyon egészséges, emésztést támogató kenyér készül ebből a mai receptből. Kevés összetevő és körülbelül ilyen kevés idő szükséges az elkészítéséhez. Cserébe napokig friss, könnyen szeletelhető és puha kenyeret ehetünk.
Hozzávalók:
- 400 gr gluténmentes zabliszt
- 1 teáskanál só
- 1 csomag gluténmentes sütőpor ( elhagyható )
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- 2 evőkanál lenmagpehely
- 6 dl víz
Elkészítés:
Az útifűmaghéjat és a lenmagpelyhet keverjük össze a vízzel és hagyjuk 10 percig állni, hogy kocsonyásodjon. Addig a lisztet keverjük össze a sóval és a szódabikarbónával / sütőporral. Keverjük hozzá a megduzzadt magokat, gyúrjuk jól össze. Amennyiben szükséges, langyos víz hozzáadásával lazíthatunk még a tésztán. Egy tepsire szórjunk lisztet, majd helyezzük rá a kenyeret és 200 fokon egy óra alatt süssük készre.
Szódabikarbónás változat:



Sütőporral készült változat:

Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

