Reggeli/Vacsora

Reggeli/Vacsora

Puha zablisztes kenyér ( gluténmentes, vegán )

Puha zablisztes kenyér ( gluténmentes, vegán )

Igazán puha, laktató és nem utolsó sorban az útifű és a lenmag használatával nagyon egészséges, emésztést támogató kenyér készül ebből a mai receptből. Kevés összetevő és körülbelül ilyen kevés idő szükséges az elkészítéséhez. Cserébe napokig friss, könnyen szeletelhető és puha kenyeret ehetünk.

Hozzávalók:

- 400 gr gluténmentes zabliszt

- 1 teáskanál só

- 1 csomag gluténmentes sütőpor ( elhagyható )

- 2 evőkanál útifűmaghéj

- 2 evőkanál lenmagpehely

- 6 dl víz

Elkészítés:

Az útifűmaghéjat és a lenmagpelyhet keverjük össze a vízzel és hagyjuk 10 percig állni, hogy kocsonyásodjon. Addig a lisztet keverjük össze a sóval és a szódabikarbónával / sütőporral. Keverjük hozzá a megduzzadt magokat, gyúrjuk jól össze. Amennyiben szükséges, langyos víz hozzáadásával lazíthatunk még a tésztán. Egy tepsire szórjunk lisztet, majd helyezzük rá a kenyeret és 200 fokon egy óra alatt süssük készre.

Szódabikarbónás változat:

Sütőporral készült változat:

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image