Reggeli/Vacsora

Reggeli/Vacsora

Sajttal töltött bucik ( gluténmentes, vegán )

Sajttal töltött bucik ( gluténmentes, vegán )

Reggelire egy buci, ami sajttal van töltve? Nincs is más dolgunk, mint jó sok zöldséget enni mellé.

Hozzávalók:

- 400 gr joghurt ( Aldi Natur Aktiv kókuszos vagy saját készítésű , nem lesz kókusz ízű )

- 2 csomag gluténmentes sütőpor

- 1 kávéskanál só

- 1,5 dl olívaolaj ( fél csésze )

- 5 bögre gluténmentes zabliszt ( 3 dl bögre )

Elkészítés:

Az összes összetevőt keverjük össze egy tálba, a lisztet tegyük bele legutoljára. Puha, jól formázható tésztát kell, hogy kapjunk. Gyúrjuk össze és kelesszük egy órát.

Csípjünk le belőle egy darabot, a tenyerünkön lapítsuk ki és tegyünk a közepére egy darab növényi sajtot.

 

Formáljunk belőle golyókat. Tegyük őket olívaolajjal meglocsolt sütőpapíros tepsibe, szórjuk meg szezámmaggal.

180 fokon süssük 45 percet. Ne aggódj, ha kicsit megrepedezik, ez a zabliszt miatt van.

Ilyen szép folyós lesz a sajt a sütés után.

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image