Reggeli/Vacsora

Reggeli/Vacsora

Tofu kolbász ( gluténmentes, vegán )

Tofu kolbász ( gluténmentes, vegán )

Ha szerintetek is elég vérszegénynek néz ki, akkor igazatok is van. Elfelejtettem beletenni a sűrített paradicsomot, ami egyébként helyettesíthető őrölt pirospaprikával is. A fóliába csomagolás egy kicsit türelem játék, de megéri. Amennyiben főtt kölessel készítitek, sokkal tömörebb állagot kaphattok. Ha főtt rizzsel, akkor pedig inkább a hurkához hasonló ételt. Minden a fűszerezésen múlik, tapasztald ki, neked mely fűszerek jönnek be a legjobban, mit mivel szeretsz párosítani, hogy a neked tetsző ízvilágot kapd. Felhasználásának csak a képzeletünk szabhat határokat. Használhatjuk rakott ételekbe, összemorzsolva lasagne vagy bolognai mártásba, főzelék feltétként, szendvicsbe, paprikás krumplihoz és még sorolhatnám. Amennyiben gyorsan szeretnéd elkészíteni, miután összeállítottad a masszát formázd meg. Esetleg süsd ki kevés kókuszolajon.

Hozzávalók:

- 30 dkg tofu ( bazsalikomosat használtam )

- 2 evőkanál sörélesztő

- 1 evőkanál rizsliszt

- 1 evőkanál rizsdara

- 1 közepes fej vöröshagyma

- 4-5 gerezd fokhagyma

- 1 evőkanál sűrített paradicsom

- 1 lentojás (1 evőkanál darált lenmag/lenmagpehely+3 evőkanál víz)

- fél paprika

Fűszerek:

- 1 kávéskanál só

- 1 kávéskanál sómentes vegeta

- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika

- 1 kávéskanál fokhagyma por

- fél kávéskanál kakukkfű

- 1 kávéskanál oregánó

- fél kávéskanál őrölt kömény

- fél kávéskanál őrölt bors

- fél kávéskanál chili / cayenne bors

- 1 kávéskanál majoranna

Elkészítés:

A fűszereket keverjük össze és tegyük félre. A tofut szeleteljük apró kockára vagy reszeljük le. Ugyanígy járjunk el a hagymákkal is. Ezután tegyünk hozzá mindent a fűszerek kivételével és nyomkodjuk össze kézzel. Majd fűszerezzük és még egyszer gyúrjuk át. 

Vágjunk le egy darab fóliát. Vegyünk ki egy keveset a masszából, a kezünkkel gyúrjuk meg és tegyük a fóliára. Igazgassuk el és szorosan tekerjük fel. Mind a két végét kössük el cérnával. Tegyünk fel vizet, majd, mikor forr, tegyünk rá egy szűrőt és ebbe tegyük a kolbászokat. Fél órát gőzöljük így. Ezután várjuk meg, amíg kihűl és vegyük le a fóliát. Tegyük hűtőbe.

Akár meg is lehet pirítani egy kevés kókuszolajon.

Jó étvágyat!

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image