Párizsi, szalámi, ki minek nevezi. Ízre tényleg hasonlít az eredetihez. Mikor már nincs ötleted, mit tehetnél a szendvicsedre, ez egy remek megoldás. Ha összemorzsolod, teheted különböző ételekbe, egyéb fűszerekkel variálhatsz az íz világon is.
Hozzávalók.
- 20 dkg sárgaborsó
- 2-3 evőkanál céklalé ( a színe kedvéért, el is hagyható )
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 2-3 evőkanál olvasztott kókuszolaj
Elkészítés:
A sárgaborsót mossuk át, majd annyi vízben tegyük fel főni, amennyi ellepi. Figyeljünk rá, mert könnyen kifuthat. Mikor megfőtt, szűrjük le és tegyük bele a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, az olvasztott kókuszolajat, sózzuk, borsozzuk.
Innentől kezdve többféleképpen készíthető:
- ha nincs céklád, botmixerrel pürésítsd és tedd formába vagy halmozd a masszát folpackra és tekerd fel. Hűtőben hagyd dermedni
- ha van céklád, akkor egy kis darabkát reszelj le és facsard ki a levét. Ha nincs, de szeretnéd, hogy rózsaszínes színe legyen, akkor tegyél bele egy kevés őrölt pirospaprikát. Itt szükséges egy kevés vizet is hozzáönteni.
- ha igazán krémesre szeretnéd, akkor tegyél bele pár darab céklát is. Én most a télre elrakott ecetes céklából és a levéből készítettem. Amennyiben friss céklád van és tennél bele, előtte főzd puhára.


Formában készítve, kend ki kókuszolajjal, egyengesd el benne a masszát és tedd hűtőbe. Pár óra múlva szeletelhető is. Itt aprítóban készítettem, látszik is, hogy nem teljesen tűntek el benne a borsó szemek.


Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

