Krémes, a sajtkrémhez hasonlító szendvics krém, paprikával dúsítva. Bármilyen zöldség tehető bele pl. sárgarépa, cukkini, hagyma, készíthetjük zöld fűszerekkel, de ezek el is hagyhatóak.
Hozzávalók:
- 1 tömb tofu ( 180 gr )
- színes paprika ( elhagyható )
- 2 evőkanál agar - agar
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- 2 dl rizstejszín
- 2 dl víz
- citrom leve
- só
- sómentes vegeta
- kókuszolaj ( ha teszünk bele zöldséget )
Elkészítés:
A paprikákat csíkozzuk vékonyra és kevés kókuszolajon pirítsuk át pár perc alatt. Maradjon ropogós, nem kell megfőzni. 2 evőkanál agar - agart keverjünk ki 2 dl vízzel és adjuk hozzá a rizstejszínt. Ezután tegyük fel forralni pár percig. A tofut villával törjük össze, tegyük aprítóba / turmixba, öntsük rá az agar - agaros masszát, sózzuk, vgetázzuk, adjuk hozzá a sörélesztőpelyhet és pár csepp citromlét. Ezt a masszát öntsük rá a paprikákra és jó alaposan keverjük össze. A formát, amibe tenni szeretnénk, kevés kókuszolajjal kenjük ki, hogy majd dermedés után könnyen ki tudjuk belőle venni a krémünket.
Tegyük hűtőbe, másnap ki lehet venni a formából és szeletelhetjük vagy kenhetjük is a kenyerünkre.


Jó étvágyat!
- Bejelentkezés
- Regisztráció

