Reggeli/Vacsora

Reggeli/Vacsora

Vegán szendvics krém ( gluténmentes )

Vegán szendvics krém ( gluténmentes )

Krémes, a sajtkrémhez hasonlító szendvics krém, paprikával dúsítva. Bármilyen zöldség tehető bele pl. sárgarépa, cukkini, hagyma, készíthetjük zöld fűszerekkel, de ezek el is hagyhatóak.

Hozzávalók:

- 1 tömb tofu ( 180 gr )

- színes paprika ( elhagyható )

- 2 evőkanál agar - agar

- 2 evőkanál sörélesztőpehely

- 2 dl rizstejszín

- 2 dl víz

- citrom leve

- só

- sómentes vegeta

- kókuszolaj ( ha teszünk bele zöldséget )

Elkészítés:

A paprikákat csíkozzuk vékonyra és kevés kókuszolajon pirítsuk át pár perc alatt. Maradjon ropogós, nem kell megfőzni. 2 evőkanál agar - agart keverjünk ki 2 dl vízzel és adjuk hozzá a rizstejszínt. Ezután tegyük fel forralni pár percig. A tofut villával törjük össze, tegyük aprítóba / turmixba, öntsük rá az agar - agaros masszát, sózzuk, vgetázzuk, adjuk hozzá a sörélesztőpelyhet és pár csepp citromlét. Ezt a masszát öntsük rá a paprikákra és jó alaposan keverjük össze. A formát, amibe tenni szeretnénk, kevés kókuszolajjal kenjük ki, hogy majd dermedés után könnyen ki tudjuk belőle venni a krémünket.

Tegyük hűtőbe, másnap ki lehet venni a formából és szeletelhetjük vagy kenhetjük is a kenyerünkre.

Jó étvágyat! 

 

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image