Ez a kenyér egyáltalán nem drága és egy hét után is ugyanolyan finom, mint az első nap. A bolti levegős tésztához képest tömörebb az állaga, így kevesebb szelettel is jól laksz. A lenmag lisztet ki is hagyhatod,de nagyon jó Omega-3 forrás.
Hozzávalók:
-500 gr gluténmentes zabpehelyliszt
- 50 gr lenmagliszt (elhagyható)
- 4 dl langyos víz
- 1 élesztő
- édesítő
- só
Elkészítés:
Körülbelül 4 dl meleg vízbe tegyél egy negyed teáskanálnyi édesítőt, morzsolj bele egy élesztőt és keverd el. A liszteket öntsd egy tálba és keverd össze egy csipetnyi sóval. Ezután öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt. Amennyiben szükséges, addig adagolj hozzá még meleg vizet, amíg a tészta összeáll. Meleg helyen keleszd egy órát, majd ha megkelt lisztezett deszkán gyúrd át.

200 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percig alsó- felső fokozaton, majd további 60 percig 180 fokon. Tűpróbával ellenőrizd, ha megsült, tedd rácsra. Kend át hideg vízbe mártott szilikon ecsettel és egy ruhával letakarva hagyd kihűlni.


Jó étvágyat
- Bejelentkezés
- Regisztráció

