Reggeli/Vacsora

Reggeli/Vacsora

Zabpehelylisztes kenyér ( gluténmentes, vegán )

Zabpehelylisztes kenyér ( gluténmentes, vegán )

Ez a kenyér egyáltalán nem drága és egy hét után is ugyanolyan finom, mint az első nap. A bolti levegős tésztához képest tömörebb az állaga, így kevesebb szelettel is jól laksz. A lenmag lisztet ki is hagyhatod,de nagyon jó Omega-3 forrás.

Hozzávalók:

-500 gr gluténmentes zabpehelyliszt

- 50 gr lenmagliszt (elhagyható)

- 4 dl langyos víz

- 1  élesztő

- édesítő

-  só

Elkészítés:

Körülbelül 4 dl meleg vízbe tegyél egy negyed teáskanálnyi édesítőt, morzsolj bele egy élesztőt és keverd el. A liszteket öntsd egy tálba és keverd össze egy csipetnyi sóval. Ezután öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt. Amennyiben szükséges, addig adagolj hozzá még meleg vizet, amíg a tészta összeáll. Meleg helyen keleszd egy órát, majd ha megkelt lisztezett deszkán gyúrd át. 

 

200 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percig alsó- felső fokozaton, majd további 60 percig 180 fokon. Tűpróbával ellenőrizd, ha megsült, tedd rácsra. Kend át hideg vízbe mártott szilikon ecsettel és egy ruhával letakarva hagyd kihűlni.

 

Jó étvágyat

Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom: Használati feltételek

Kapcsolat

E-mail: info@tobbmintvegan.hu
Image